Loslaten door verzamelen

Soms kunnen bepaalde gebeurde of nog te komen zaken zich echt in je hoofd nestelen en is het enorm moeilijk om de gedachten eraan los te laten, het blijft maar doormalen. Het kan over van alles gaan: (lastige) keuzes, ontmoetingen, gesprekken, situaties, prestaties en zo meer.

Hoe kun je een gedachte nu even parkeren? Zoals voor zoveel vraagstukken biedt de natuur diverse oplossingen.

Een oefening:

We gaan verzamelen, terug naar een belangrijk gedeelte van onze ware natuur want de mens is per slot van rekening gedurende nagenoeg zijn hele bestaan een jager/verzamelaar geweest.

Tijdens het eerste deel van de wandeling richt je de focus bijvoorbeeld op stenen die jij bijzonder vindt en die neem je mee. Op het moment dat je er genoeg verzameld hebt zoeken we samen een geschikte plek waar je, in dit geval met de stenen, intuïtief iets creëert. Je zult merken dat je tijdens beide activiteiten de controle over je gedachten losgelaten hebt; dat komt doordat je in het NU bent beland in plaats van het verleden of de toekomst.

In het vervolg van de wandeling bespreken we dan wat de mogelijkheden zijn om dit in het dagelijkse leven toe te passen.

Als “bijvangst” krijgen we waarschijnlijk ook nog informatie uit hetgeen je gecreëerd hebt, hoe mooi is dat!

error: Content is protected !!