Wat voelt beter, keuze A of keuze B?

Als ik ergens mee zit dan is er één iemand in huis die dat meteen perfect aanvoelt; dat is de hond.

Hij zal me op zo’n moment gerust stellen door bijvoorbeeld zijn kop op mijn schoot te leggen of simpelweg bij me te komen liggen. 

Dieren voelen zaken zeer sterk aan zowel instinctief als intuïtief, soms zelfs al voordat ze gebeuren!

Ook wij mensen kunnen dit; we doen allemaal wel eens iets vanuit het instinct of voelen iets aan vanuit onze intuïtie. Echter zijn wij door onze “ontwikkeling” steeds verder van de natuur af komen staan; wij hebben door afstand te nemen van de natuur als het ware ons instinct en intuïtie op een zeer laag pitje gezet.  

Door het “vuur omhoog te draaien” en weer een intensieve verbinding aan te gaan kunnen we onder andere makkelijker keuzes maken.

Een oefening voor het maken van een (lastige) keuze:

Eerst maken we tijdens de wandeling samen de keuzemogelijkheden inzichtelijk. Vervolgens formuleren we een korte duidelijke omschrijving en maken van hetgeen voorhanden is een letter of symbool per keuze, bijvoorbeeld keuze A en keuze B (het kunnen natuurlijk ook meerdere keuzes zijn). Dan ga je, zonder na te denken, eerst een tijdje bij de A staan; kijk wat voor gevoel je daarbij krijgt en daarna doe je het zelfde bij de B. Door gewoon simpelweg te voelen in plaats van altijd alleen maar zaken vanuit het hoofd te beredeneren zul je merken dat je ook een keuze kunt maken vanuit jouw eigen instinct of intuïtie. 

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Video”][/siteorigin_widget]
error: Content is protected !!