“The journey of a thousand miles begins with a single step.” ― Lao Tzu

Iedere reis start met één enkele stap, dat is wel gelijk de stap die ertoe doet!

De mens is echter een expert in het bedenken van redenen om iets niet te doen en die eerste stap dus niet te zetten. We staan daardoor op verschillende vlakken stil terwijl ons gevoel zegt dat het beter is om in beweging te komen in plaats van vast te houden aan het bekende.

Deze (denk)patronen kunnen zeer hardnekkig en overtuigend zijn waardoor het moeilijk is ze te doorbreken. Maar moeilijk betekent zeker niet onmogelijk!

Je hebt lef nodig om de eerste stap te zetten maar soms is het nodig om op pad te gaan, dingen te beleven en nieuwe gebieden te ontdekken. Dat is de enige manier om vooruit te komen.

Onderweg is er van alles te zien en te ontdekken. Mensen leren in beweging en ontmoeting.

Een oefening tijdens de wandeling:

In het begin van de wandeling bepalen we een concreet en duidelijk omschreven doel wat je zou willen bereiken. Vervolgens gaan we kijken wat een eerste stap zou kunnen zijn die je kan zetten om dit doel te verwezenlijken. Dan staan we stil en ga je in gevoel naar die eerste stap. Op het moment dat je er klaar voor bent neem je heel bewust deze eerste stap en loopt daarna rustig verder. Aansluitend bespreken we de ervaring: Hoe voelde het? Wat zou de voortgang kunnen zijn in de komende periode en wat heb je daarvoor nodig? Zijn er mensen die je kunnen helpen?

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
error: Content is protected !!